Inloggen


Account aanmaken > Wachtwoord vergeten >

Proeverijen / Tastings

  Agenda

  Eerdere proeverijen

  Proeverij Philipp Wittmann & Eva Clüsserath (vol) 09.04.2017

  Datum 09.04.2017
  Tijd 15:00
  Prijs 40,00 €
  Maximaal aantal deelnemers 21
  Locatie Haarlemmerstraat 7, Amsterdam

  Zondag 9 april komen Duitse wijnmakers en echtpaar Philipp Witmmann en Eva Clüsserath van Weingut Ansgar Clüsserath naar Nederland! Degenen die vaker bij Chabrol over de vloer komen zullen goed bekend zijn met de wijnen van dit ambitieuze stel. En nu, nog net voordat ze opgeslokt worden door alle werkzaamheden die verricht zullen moeten worden in de wijngaard dit voorjaar, reizen ze af naar Amsterdam om meer te vertellen over beider wijngaarden. 

  Philipp en Eva zullen uitgebreid vertellen over hun wijnhuizen, wijnstijl, de verschillen tussen hun wijnen en toekomstplannen. De proeverij zal gegeven worden bij Chabrol Haarlemmerstraat en daarbij zal Bistrot Neuf voorzien in heerlijk bijpassende gerechtjes.

  Philipp Wittmann

  Het geheim van wijnboer Philipp Wittmann is meerledig. Philipp is een Rieslingvirtuoos, maar met talent alleen kom je er niet: hij werkt biodynamisch én heeft het geluk om oude wijnstokken te bezitten in één van Duitslands beste wijngaarden: Morstein. In dit stuk van Rheinhessen komt de oude kalkbodem van een miljoenen jaren oud binnenmeer terug naar boven. Philipp speelt deze "kalk" helemaal uit in zijn wijnen: een zeer strakke, puristische en bovenal precieze stijl. Voor de Rieslingliefhebber pur sang!

  Eva Clüsserath

  Eva van Weingut Ansgar Clusserath maakt wijn in het hart van de Moezel in Trittenheim: aan de overkant van de Moezel ligt de beroemde Trittenheimer Apotheke, de wijngaard met zwarte leisteen (schieffer), waar het wijnhuis uitstekende percelen bezit. Eva laat de wijn lang op de lie (droesem) liggen en is ongelooflijk goed in staat een evenwicht te vinden tussen zuren en restzoet en fruit en mineraliteit, daarom zijn de wijnen erg zuiver en super spannend.