Inloggen


Account aanmaken > Wachtwoord vergeten >

Proeverijen / Tastings

  Agenda

  Eerdere proeverijen

  Beaujolais avec Nouveau 2017! Haarlemmerstraat (vol) 26.11.2017

  Datum 26.11.2017
  Tijd 15:00
  Prijs 35,00 €
  Maximaal aantal deelnemers 21
  Locatie Haarlemmerstraat 7, Amsterdam

  ‘Le Beaujolais Nouveau est arrivé’

  Op 17 november werd de Beaujolais Nouveau vrijgegeven. Met "Les Sarmentelles", worden na een optocht van kruiwagens vol met brandende ranken rond Beaujeu om klokslag 12 uur ’s nachts de eerste tonnen doorboord. Producenten en wijnboeren openen tot diep in de nacht hun kelders, in alle dorpen is het feest.

  Vier dit mooie feest met ons mee. Op deze derde zondag 26 november, trekken wij de Nouveau van Christophe Pacalet open. Beaujolais wijnen zijn door het commerciële succes van de Nouveau langzaam naar de achtergrond verschoven als men spreekt over mooie Franse wijnen. Dit is echter helemaal niet terecht. De Beaujolais produceert zowel prachtige, soepele wijnen als serieuze, gestructureerde bewaarwijnen. Hierdoor kunnen ze verrassen alsmede gulzig maken. We nodigen je graag uit om (opnieuw) verliefd te worden op dit ondergeschoven buitenbeentje.

  Tijdens het proeven van de verschillende Beaujolais wijnen - van de piepjonge Nouveau, tot de mooie uitgerijpte cru-wijnen uit een van de tien cru-gebieden, en zelfs de zeer zeldzame Beaujolais Blanc - zal Ton Schermer geanimeerd vertellen over het gebied. Uiteraard serveren we hier passende lekkernijen bij, zodat de Beaujolais een verpletterende indruk op je kan maken.