Inloggen


Account aanmaken > Wachtwoord vergeten >

Proeverijen / Tastings

  Agenda

  Eerdere proeverijen

  Unieke Elzaswijnen @ Chabrol Overtoom 13.04.2018

  Datum 13.04.2018
  Tijd 20:00
  Prijs 45,00 €
  Maximaal aantal deelnemers 14
  Locatie Overtoom 444-446, Amsterdam
  Beschikbare plaatsen: 8 van 14

  De Elzas, dat sprookjesachtige wijngebied dat zich vrijwel volledig op witte wijn heeft toegelegd, wil nog wel eens onder de radar van de gemiddelde wijnliefhebber blijven. Wellicht omdat het gebied zelf nooit heeft besloten of het zich nou Frans of Duits voelt. Of omdat schrielzachte Pinot Blanc en licht zoete Pinot Gris niet passen in een tijd waarin knetterend droog de trend is. 

  Feit is echter dat er weinig gebieden zijn met zo’n explosief gevarieerd terroir én druivenpalet als de Elzas. En, niet onbelangrijk, zo’n leger eigenzinnige producenten met de ambitie het allermooiste uit deze grondstoffen te halen. Vaandeldragers van deze beweging in de Chabrol-stal zijn de domeinen Marc Kreydenweiss en Marcel Deiss. Absolute kwaliteitsproducenten, biodynamisch sinds voordat dat hip werd en wereldwijd gerenommeerd om hun mysterieuze, age-worthy wijnen.

  Op vrijdag 13 april zal Ton Schermer jullie een selectie van deze wijnen presenteren. Met uitleg zoals alleen Ton dat kan, en de nodige ondersteuning uit de Elzasser keuken. Want, het moet gezegd, dit zijn wijnen om voor te gaan zitten, waar bij gegeten moet worden, en waar soms enige toelichting noodzakelijk is. 

  Geïntrigeerd? Schrijf je dan nu in.

  Na afloop 10% proeverij korting op alle geproefde wijnen

  plaatsen