Inloggen


Account aanmaken > Wachtwoord vergeten >

Wijnblog (nieuwe blogs!!!)

  08.02.2017 - Wijnwoensdag II - Chabrol bij Bar Mick

  Deze week de combi van Bar Mick en de Wittmann Silvaner ‘100 Hugel’.

  Wittmann Silvaner ‘100 Hugel’
  Duitse wijnen worden gelukkig steeds populairder en dat is maar goed ook. De Silvaner ‘100 Hugel’ van Weingut Wittmann is namelijk heerlijk bij veel verschillende gerechten en leent zich ook erg goed voor dít seizoen. Met prachtig zacht, wit fruit, maar ook de frisheid van vers gemaaid gras in de neus kan de zuivere en sappige Silvaner frivool door je mond dansen. Omdat familie Wittmann zo liefdevol produceert hebben we veel verschillende wijnen in diverse prijsklassen van het huis.  €11,71 in de winkel, hier te bestellen. 

  Bar Mick
  Deze druif komt erg mooi tot z’n recht bij kaasfondue. Bij Bar Mick, je zou bijna de tekst van de website overtikken want nou ja, ze hebben gewoon gelijk, is het reuze gezellig. Bar Mick heeft, verassing, deze top winterse combi (want nee, het wordt nog lang geen zomer en ja, het blijft nog lang koud) nu op de kaart staan. De frisse zuren en strakke mineraliteit van de Silvaner kunnen een spannend duel met de scherpe Gruyere en de kruidige Emmentaler perfect aan. Lijkt bijna (bijna bijna) op après-ski in eigen stad. Bar Mick

  Thuis
  Mocht je nog geen zin hebben in kaasfondue, maar zin hebben in totaal iets anders, ga dan naar de visafslag op de Nieuwmarkt (Vishandel Tel), maak een grote pan mosselen en proef hoe fijn de Silvaner de schelpen complementeert.