Inloggen


Account aanmaken > Wachtwoord vergeten >

Wijnblog (nieuwe blogs!!!)

  06.05.2017 - Wijnwoensdag VI - Chabrol bij Morgan en Mees

  Deze Wijnwoensdag editie: Menetou-Salon Blanc Domaine Philippe Gilbert, een goddelijke witte wijn die perfect is met Tonijn tataki met tonijn-wasabicreme, rettich en sushi rijst bij Morgan & Mees.

  Domaine Philippe Gilbert Menetou Salon

  Menetou-Salon ligt in de Loire naast de befaamde wijngebieden Sancerre en Pouilly-Fumé – bekende favorieten. Hierdoor krijgt het gebied helaas minder aandacht als wijngebied – onterecht. Meestal dan. Jean-Louis Philippe en Philippe Gilbert zijn twee talentvolle wijnmakers die bewijzen dat in Menetou-Salon ook prachtige wijnen worden gemaakt met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

  In het hart van Menetou-Salon maken de heren op dit familiedomein (18e eeuw) prachtige, elegante en ook complexe wijnen. Sinds 2006 worden de wijnen gemaakt aan de hand van biologisch-dynamische principes. Het is geen doel op zich, maar op deze manier komt het terroir volledig tot uiting in de wijnen. Wij zijn het hier volledig mee eens, want wat is de Menetou-Salon blanc (100% sauvignon blanc) een heerlijke wijn. Je ruikt eerst tropisch fruit, wat meloen (dus niet het typische citrus of groene appeltjes die je vaak in Sauvignon Blanc tegenkomt). De wijn is heel sappig, heeft wat meer diepgang door een mooie kruidigheid en een droge finale. De wijnmakers maken echt het verschil door hun benadering en filosofie, je proeft dat de wijn is gemaakt met aandacht en visie. 

  Het wijnhuis maakt rode (Pinot Noir) en witte wijnen (Sauvignon Blanc) in twee lijnen; de Cuvée Domaine en La Renardières (goede bewaarwijnen ook). Sommige jaren wordt er ook een rosé gemaakt. Tip: de wijnen uit Menetou-Salon zijn vaak ook minder kostbaar dan een Pouilly of Sancerre, dus de Menetou-Salon is vaak een slimme keuze. Te koop voor 18,98 euro per fles in de webshop

  Morgan & Mees

  Morgan & Mees was door locatie en concept een instant succes onder het hippe Amsterdamse publiek. Maar Morgen & Mees is geen eendagsvlieg. Neen. De blijvende populariteit is te wijten aan het feit dat het er gewoon echt goed is. De service is vlot, de keuken – waar een mooie combinatie van ontspannen klassiekers en verrassende, spannende gerechten uitkomt – staat goed en last but not least; de wijnkaart is mooi opgebouwd en kan iedereen blij kan maken doordat de wijn in elke prijscategorie klopt. Morgan & Mees adviseert bij Menetou-Salon de tonijn tataki met tonijn-wasabicreme, rettich en sushi rijst omdat vis bij een Menetou-Salon altijd een goed idee is. En doordat de tropische tonen van deze wijn super mooi met de pit en zuren van de wasabi speelt.