Inloggen


Account aanmaken > Wachtwoord vergeten >

Wijnblog (nieuwe blogs!!!)

  08.02.2017 - Wijnwoensdag I - Chabrol bij Auberge Jean & Marie

  De Wijnwoensdag: hét advies van de week over lekkere wijn. Samen met Bart's Boekje geven we vanaf nu alle ins en outs over de Wijn van de Week met daarbij wát te eten maar vooral: wáár te eten. De eerste Wijnwoensdag editie: Côtes du Rhône blanc La Truffière La Ferme du Mont bij Auberge Jean & Marie.

  Côtes du Rhône blanc La Truffière La Ferme du Mont
  Côtes du Rhône blanc La Truffière La Ferme du Mont, een witte Rhône wijn om warm en blij van te worden. Waar in een witte Rhône wijn de hoofdrol is weggelegd voor de Viognier druif, heeft deze wijn waanzinnig mooie medespelers gevonden in een ensemble van Roussanne, Marsanne, Grenache Blanc en Clairette. Waarom zoveel druiven in één fles? Om te verrassen. Het tropische fruit en de zwoelte van de viognier staan zo in een prachtige balans met juist wat frissere druiven, waardoor de spanning je tot de laatste druppel in het glas geboeid houdt.
  €12,08 per fles, hier te bestellen.

  Auberge Jean & Marie
  Van te genieten bij Auberge Jean et Marie, het gezellige restaurant in de Pijp. En niet geheel onbelangrijk: met wijnbar. Zoals de naam al weggeeft, doen ze dat op z’n Frans, en zoals in een herberg. Proef daar La Truffière in combinatie met de in de boter gebakken kikkerbilletjes met knoflooksaus en je wil niet meer naar huis. En dat komt goed uit, want zoals het een goede auberge betaamd mag je de hele dag blijven plakken. Auberge Jean & Marie.

  Thuis
  Heerlijk met een mooie, sappige kip van de rotisserie van de poelier.