Inloggen


Account aanmaken > Wachtwoord vergeten >

Over Chabrol

  Wijnfilosofie

  Wij werken het liefst met kleinere domaines, bodega's en wijnmakers die, boven alles, een goed product willen maken. Wijnen rechtstreeks van een Domaine of Château, variërend van toegankelijke huiswijnen, tot complexer bio-dynamisch, tot prachtige kwaliteitswijnen van bijzondere wijnhuizen die onderdeel uitmaken van de hoogste classificaties. We verkopen de passie, gedrevenheid en kennis van deze wijnmakers en domaines. 

  We selecteren alleen authentieke, goed gemaakte wijnen voornamelijk uit de traditionele wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Hiertoe behoren wijnen gemaakt van traditionele druivenrassen van de betreffende landen en streken, zodat de vruchten hun volle potentie kunnen waarmaken. Zonder dat er een smaakversterkende, eventueel kunstmatige, trukendoos hoeft te worden toegepast. Wijnen die garant staan voor de terroir en geschiedenis van de streek.

  Wijn is onze passie en achter elke fles bij Chabrol zit een verhaal. Een wijn van vijf euro wordt met dezelfde passie en visie geselecteerd als een duurdere wijn en dat maakt Chabrol leuk. Bij Chabrol staat voor elke wijnliefhebber de deur wagenwijd open, dus kom gerust een keer proeven!

   

  Chabrol, qu'est ce que c'est?

  Faire Chabrol is een oud zuid-Frans gebruik onder wijnboeren waarvan Chabrol-eigenaar Rex Neve tijdens zijn jaren in Bordeaux veelvuldig heeft genoten. Het begint met het trekken van een stevige soep of bouillon. Schenk deze op het juiste moment in een kom, kies de juiste rode wijn erbij en geniet. Zodra je echter de bodem van de kom door de soep heen kan zien is het tijd de lepel weg te leggen en een flinke scheut van de rode wijn erbij te schenken. Breng vervolgens de kom naar de mond en drink gulzig van het ontstane brouwsel. Rex was zo gecharmeerd van het intense genot op het gezicht van de wijnboeren, het kwam precies overeen met wat hij bij wijn voelt, en besloot daarom, eenmaal terug in Nederland, zijn winkel Chabrol te noemen.